En till...
Fudge
1 burk kondeserd mjölk
400 g mörk choklad
125 g smör (rumsvarmt)
1 nypa salt
1 skvätt rom
Låt mjölken sjuda upp under omrörning, bryt chokladen i bitar och rör ner den (ingen värme på plattan)
Tillsätt sedan smör,salt och rom, rör till en jämn smet.
Häll över smeten på bakplåtpapper och låt stå kallt i minst fyra timmar alt över natten.
Skär i bitar och lägg upp på ett fint fat eller slå i fint papper.
Garnera gärna me snöfingor eller små guldkulor
1 burk kondeserd mjölk
400 g mörk choklad
125 g smör (rumsvarmt)
1 nypa salt
1 skvätt rom
Låt mjölken sjuda upp under omrörning, bryt chokladen i bitar och rör ner den (ingen värme på plattan)
Tillsätt sedan smör,salt och rom, rör till en jämn smet.
Häll över smeten på bakplåtpapper och låt stå kallt i minst fyra timmar alt över natten.
Skär i bitar och lägg upp på ett fint fat eller slå i fint papper.
Garnera gärna me snöfingor eller små guldkulor
Kommentarer
Trackback